Nya turistflygplatsen Airport center- en unik möjlighet för hela Hedmark-Dalaregionen!

Den 13 juni publicerades en artikel i Dalarnas tidningar om den nya flygplatsenoch dess kringverksamheter som planeras i Malung-Sälens kommun. Flygplatsarbetet går under arbetsnamnet ”Airport center” och ska signalera att det inte endast avser en flygplats utan köphandelsområde mm kring den tänkta flygplatsen.

Region Dalarnas direktion fick den 12 juni en grundlig information om arbetet som pågår och ordförande Leif Nilsson uttalar sig i i artikeln: – ”100 000 resenärer med flyget till Sälen Trysil Airport, det kan ge hela gränssamarbetet en oerhörd kraft”, säger Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson (S) som lovar att Dalarna ska kraftsamla sina resurser för projektet.

 Ordföranden uttrycker också förhoppning om att de fyra SITE-kommunerna, Sälen-Idre (Älvdalen), Trysil och Engerdal kommer få fler arbetstillfällen och turister så snart flygplatsen är på plats:  ”1,2 miljarder i investeringar i flygplats och köpcentrum, 100 000 nya resenärer med flyg, 27 000 nya bäddar, ett par miljarder i gränshandeln. Det här kan bli oerhört stort. Men det här kommer innan det är klart att skapa massor med byggjobb i de fyra kommunerna, säger Leif Nilsson.