Prosjektet Gränsmöjligheter – en 161 mil integrerad arbetsmarknad längs norsk-svenska gränsen har søkt Interregmidler

Gränsmöjligheter langs norsk svenska gränsenDet er nå sendt søknad til Interreg Sverige-Norge programmet til prosjektet «Gränsmöjligheter – En 161 mil integrerad arbetsmarknad längs norsk-svenska gränsen». Eksistensen av grensehindre for næringslivet svekker internasjonaliseringen mellom Norge og Sverige. Gjennom et samordnet arbeid skal prosjektet bidra til å forebygge og fjerne ulike typer grensehindre.

Prosjektet er godt forankret i organisasjoner med lang erfaring fra arbeidet med grensehindre og vil gjennomføre en rekke informasjons- og løsningsaktiviteter med små og mellomstore bedrifter som primær målgruppe. Resultater/effekter er økt internasjonalisering ved at flere bedrifter ser utenfor sitt nasjonale marked. Prosjektet vil pågå over tre år.

Totalt budsjett er på nærmere 15 millioner kroner. De mest sentrale aktørene i prosjektet er Länsstyrelsen Värmland, Hedmark fylkeskommune, Fylkesmannen i Hedmark, Svinesundkomiteen og Grensetjenesten Norge-Sverige, men det er et bredt partnerskap bestående av Grensekomiteer og informasjonstjenester langs hele den norsk-svenske grensen. Grensekomiteen Hedmark-Dalarna har prosjektet i sin handlingsplan for 2016

 

BILDETEKST: Prosjektet Gränsmöjligheter – en 161 mil integrerad arbetsmarknad längs norsk-svenska gränsen har søkt Interregmidler.